Nominatie

PERSBERICHT 10 januari 20121478Fotostudio Texel genomineerd voor Bruidsfoto Award 2012

Op 16 januari 2012 zijn de nominaties bekendgemaakt van de Bruidsfoto Award 2012. Fotostudio Texel uit De Cocksdorp is genomineerd in de categorie bruid in de spotlight. Door bruidsfotografen uit Nederland en België werden er in totaal 1.700 foto’s ingestuurd. De onafhankelijke, vijfkoppige vakjury van het evenement selecteerde zestig foto’s die begin juni 2012 kans maken op een felbegeerde Bruidsfoto Award (BFA).

“De kwaliteit van de genomineerde foto’s en fotografen is hoog. Er zijn veel foto’s met een sterke zeggingskracht. Ontroerend en veel emotie”, aldus de vakjury. De vakjury bestaat uit vijf leden die ieder vanuit zijn of haar achtergrond beroepsmatig met beeldcreatie bezig is. Door het samenbrengen van uiteenlopende werkgebieden en expertises binnen de vakjury vulden de leden elkaar tijdens de jurering perfect aan.
Toch was het voor de jury een uitdaging om het aantal genomineerden in alle zes de categorieën tot tien te beperken.
“We zien een trend naar fotojournalistieke bruidsfotografie; niet geregisseerd en puur!”.

De BFA is een initiatief van Bruid en Bruidegom Magazine en wordt dit jaar voor het achtste opeenvolgende jaar uitgereikt. De prijs heeft als doel aanstaande bruidsparen kennis te laten maken met professionele vakfotografen. Fotografen kunnen inzenden in zes categorieën, namelijk: Bruid en Bruidegom,Bruid in de Spotlight, Bruidegom in Beeld, Huwelijk en Emotie, Bruidskinderen en de Vrije Categorie.

Publieks-, vakprijs en Overall winnaar
Met het bepalen van de genomineerden van de Bruidsfoto Award 2012 is de race echt van start gegaan. Tot 1 juni 2012 kunnen aanstaande bruidsparen en collega-vakfotografen een stem uitbrengen op hun favoriete foto’s via de website HYPERLINK “http://www.bruidsfotoaward.nl” www.bruidsfotoaward.nl. Er is onderscheid gemaakt tussen publieks- en vakprijzen. Projectmanager Gerdien Bos van Bruid en Bruidegom Magazine: “Fotografen letten bij hun beoordeling veel meer op zaken als licht, compositie en sfeer, terwijl de bruidsparen vaker afgaan op de emotie in de foto en de personen die in beeld zijn.” De winnaars van de publieks- en vakprijs binnen de diverse categorieën worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in juni 2012 bekendgemaakt. De foto met de meeste publieksstemmen wint bovendien de titel Overall winnaar.